Stad

Vrolijke teksten West tegen fietsen door rood

7 maart 2013, 15.21 uur · Aangepast 8 maart 2013, 00.22 uur

Wim Molenaar
Wim Molenaar

De oplettende fietser had ze misschien al gezien. In West zijn op een aantal gevaarlijke kruispunten teksten op het fietspad geschreven om fietsers er van te weerhouden door rood te rijden.

Welluidende teksten als 'Wachten op groen? Zou ik doen', 'Hou van het leven, wacht even' en 'FF W88, groen komt zo' sieren sinds dinsdag het asfalt. De teksten zijn bedacht door bewoners van West en geselecteerd via een poll op de website van het stadsdeel. 

De in totaal vier verschillende teksten (het bondige 'Wacht op groen' maakt het kwartet compleet) zijn geschreven op negen gevaarlijke kruispunten in het stadsdeel. Onder meer de kruising Overtoom / Eerste Constantijn Huygensstraat is onder handen genomen. 

'De teksten zijn een ludieke en positieve bijdrage om het door rood rijden door fietsers tegen te gaan', stelt een woordvoerder. 'De verf die wordt gebruikt is biologisch afbreekbaar en zal naar verloop van tijd verdwijnen'.

De rijmpjes op het wegdek zijn overigens niet de enige manier waarop de stad fietsers probeert te bewegen niet meer door rood te rijden. Ook vrolijke groene bordjes (inclusief smileys en duimpjes) komen her en der voor in het straatbeeld.