Politiek

NL
V

'Invloed Patricia Perquin op Wallenaanpak beperkt'

11 maart 2013, 12.34 uur · Aangepast 12 maart 2013, 01.58 uur

De invloed van schrijfster en voormalig prostituee Patricia Perquin op het huidige prostitutiebeleid in Amsterdam is beperkt.

Jaren geleden is de gemeente al begonnen met de Wallenaanpak, ver voordat Perquin in beeld kwam als adviseur over misstanden in de prostitutiebranche. Dit zegt de woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan maandag.

Onthullingen van de Volkskrant over het rammelende cv van Perquin en haar ware identiteit brengen het huidige prostitutiebeleid niet aan het wankelen, voorspelt de zegsman. De gemeente Amsterdam wil onder meer de leeftijdsgrens voor prostituees naar 21 jaar opschroeven en prostituees een verplichte taaltoets afnemen.

In de gemeenteraad zal de burgemeester woensdagmiddag mondelinge vragen van de VVD-fractie beantwoorden. De VVD wil onder meer weten in hoeverre beleidsmaatregelen op de verhalen van Perquin zijn gebaseerd.

VVD-fractievoorzitter Robert Flos wil ook weten hoeveel Perquin heeft verdiend aan haar advieswerk en of de burgemeester aanleiding ziet dit salaris terug te vorderen.