Start van hoofdcontent

Stad

nl

Huis en baan voor Top 600-veelplegers

18 maart 2013, 14.03 uur · Aangepast 22 maart 2013, 14.37 uur

Bij deelname aan het project 'Pak je kans' van Stadsdeel Nieuw-West krijgen jonge criminelen uit de Amsterdamse Top 600 na het uitzitten van hun straf een woning, een baan en een nieuwe dagbesteding.

De jongereren, die tussen de 17 en 27 jaar oud zijn, worden in een paar jaar klaargestoomd voor een bestaan als nette burger. Dat bericht het Parool vandaag. 

Meestal hebben ze geen thuis of dak boven hun hoofd als ze uit de gevangenis komen. Het zijn geen lieverdjes, de meesten hebben een behoorlijke voorgeschiedenis als crimineel. 

De jongens hebben in het algemeen vaak psychische problemen, een licht verstandelijke beperking en zijn vaak verslaafd aan alcohol of drugs. Een opleiding of werkervaring hebben ze meestal niet. Ze leiden veelal een zwervend bestaan en steun van ouders ontbreekt.

Na detentie keren ze vaak terug in de wereld van de straat, aldus 'Pak je kans'. 'Het doorbreken van deze vicieuze cirkel is de grote opgave waar deze jongeren voor staan.'

UPDATE:
In een reactie laat stadsdeel Nieuw-West weten dat er komende donderdag op een perspresentatie meer over het project bekend wordt gemaakt. Tot die tijd wil stadsdeelbestuurder Achmed Baâdoud niet voor camera reageren op het project.