Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Kluun op zwart

22 maart 2013, 13.43 uur · Aangepast 8 oktober 2013, 15.02 uur

Schrijver Kluun heeft besloten zijn site tot nader order op zwart te zetten. 'De aasgieren van het nieuwe wilde westen' zijn volgens hem hiervoor de reden.

Op de site is nu alleen nog een verklaring te lezen van de schrijver. De Amsterdammer heeft zijn site voorlopig op zwart gezet omdat hij diverse claims vreest van fotografen en hun advocaten die steeds vaker sites van bloggers afstruinen om te kijken of er geen plaatjes op staan waarop copyright blijkt te rusten. 

Omdat Kluun jarenlang afbeeldingen van Google Images op zijn site heet gepubliceerd, voelt hij zich nu genoodzaakt om de site op zwart te gooien. 'Het is praktisch onmogelijk om alle foto's te verwijderen die ik vanaf 2003 bij columns op kluun.nl heb geplaatst. Ik zou duizenden artikelen moeten nalopen en vervolgens de foto's één voor één verwijderen. Doe ik dat niet, dan hangen er voor al die foto's claims boven mijn hoofd. Ik zou een pot moeten reserveren van vele tonnen, maar het bedrag kan oplopen tot meer dan een miljoen. Allemaal voor foto's die ik jaren en jaren geleden heb geplaatst', aldus Kluun.

Zijn oude columns met plaatjes en foto's zullen niet meer te vinden zijn. Kluun schrijft dat er wel weer een nieuwe site komt maar dan alleen met zijn nieuwste columns maar dan wel zonder afbeeldingen.