TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

Vanaf woensdag 24 januari om 16.45 premiere van de eerste aflevering van NIET ZONDER ONS. Een nieuwe serie van 7 afleveringen die wekelijks worden uitgezonden. 

NIET ZONDER ONS
is een serie korte documentaires door leerlingen van het Calvijn College in Amsterdam Nieuw-West. De crew van de school voor VMBO filmt ontmoetingen tussen leerlingen en buurtbewoners.
In zeven korte films tekenen ze verhalen op uit de buurt. Buurtbewoners en leerlingen, met en zonder immigratieverleden, jong en oud, vertellen verrassende, ontwapenende en ontroerende verhalen. De zeven documentaires van NIET ZONDER ONS zijn heel verschillend: soms grappig dan weer aangrijpend. Ze geven een beeld van wat leeft bij buurtbewoners en leerlingen.
Elke aflevering heeft een eigen verrassende wending. Het zijn verhalen over familie, vluchten voor oorlog, eenzaamheid, toekomstdromen of verliefd zijn op de onbereikbare zanger van een popgroep. Begeleiding en regie was in handen van filmmakers Leendert Pot en Evelien Veenhuizen. Derdejaarsleerlingen Dilan Sevigen, Sylvana Meuldijk en Bilge Sari vormden de filmcrew.
In een tijd waar verschillen tussen mensen vaker groter dan kleiner worden gemaakt, gaat NIET ZONDER ONS op zoek naar verhalen die verbinden. Ze blijken voor het oprapen. Verhalen die over ons allemaal gaan. Achtergrond, leeftijd, status of religie doen er niet toe als mensen vertellen over hun leven. Dat doen ze graag. Als je er maar naar vraagt. In de microkosmos in en rond school komen thema’s voorbij die in ‘de grote wereld’ spelen.
De afleveringen zijn:
1. Verhalen luisteren
2. Familie is alles
3. Sadaqah
4. Voetballen met de Zuidas
5. Oorlogskind
6. We willen naar Korea  
7. Wij willen kapper worden.
De afleveringen worden herhaald om 17.45 en 21.45 uur en daarna diverse keren op andere dagen.

Op donderdag 25 januari om 16.40 uur de eerste aflevering van Debatje Met. Weet jij nog niet wat je gaat stemmen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen? Kijk dan Debatje met. In een 1 op 1 debat gaan politici de strijd met elkaar over een bepaald onderwerp, waarvoor ze maar een paar minuten tijd krijgen. Er zijn nieuwe Debatjes Met tot aan de Gemeenteraadsverkiezingen.

Vanaf maandag 12 februari 'Ronald heeft kiespijn'. Elke maandag en woensdag om 17.40 uur een nieuwe aflevering. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart legt AT5 presentator Ronald Olsthoorn een aantal huisbezoeken af bij de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen.

Het Einde van de Wereld is een documentaire over de geschiedenis van Asterdorp, van 1927 tot nu.
De documentaire verhaalt van de plek waar ooit het ommuurde Asterdorp stond, heropvoedplaats voor 'asocialen', vlak achter de noordelijke IJ-oever.  

Regisseur Saskia van den Heuvel tekende de verhalen van de hoofdpersonen op tegen het decor van de renovatie van het poortgebouw van Asterdorp, het voormalige atelier van beeldhouwer André Volten. Het is het enige huis dat nog overeind staat van het in 1927 aangelegde dorp voor ‘ontoelaatbaren’: mensen die nog niet geschikt werden geacht voor een gemeentewoning.

Oude Noordelingen, nu ruim boven de tachtig, vertellen met een lach en een traan over de grote armoede, de saamhorigheid, het kattenkwaad en de opstootjes. Joodse overlevenden vertellen over de gedwongen verhuizing naar het dorpje dat in 1942 het vierde getto van Amsterdam werd. En André Volten (1925-2002) geeft off-screen acte de présence; in oude radiofragmenten horen we hem vertellen over die bijzondere plek waar hij vergroeid mee is geraakt.

Voor de reconstructie van het verleden liet Van den Heuvel zich inspireren door de film Dogville van Lars von Trier; ze recreëerde plattegronden van huisjes van Asterdorp in een studio; witte lijnen op een zwarte vloer, met slechts enkele meubelen. De oud-bewoners gaan er op bezoek.

De documentaire is te zien op dinsdag 13 februari om 21.00 uur, woensdag 14 februari om 23.00 uur en zondag 18 februari om 10.00 uur.

Op donderdag 15 februari 17.40 uur start de driedelige wekelijkse serie 'A'dam Ademt'. In A'dam Ademt zie je wat de gevolgen zijn van luchtvervuiling en welke initiatieven er genomen worden door Amsterdammers om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Donderdag 23 februari organiseert AT5 om 19.15 uur live het 'Vrijheidsdebat'. Meer informatie volgt.

Vanaf maandag 5 maart zijn er nog meer programma's in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen te zien, waaronder;

AT5 hoort stemmen, onze presentator Waldy van Geenen belt bij willekeurige Amsterdammers aan om de stemming te peilen. 
Filmpjes in samenwerking met het ROC Amsterdam, hoe kijken jongeren tegen de Gemeenteraadsverkiezingen aan?
En in samenwerking met de TV Academy zendt AT5 4 talkshows uit  voor en door  jongeren tussen de 18 en 30 jaar.

Al onze programma's zijn ook via de website AT5.nl terug te kijken.

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Ieder uur vanaf 17.00 zie je het dagelijkse nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader, Waldy van Geenen, Lisette Wellens en Anneloes Mullink

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Andere algemene programma’s:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie 
Presentatie: Mark Schrader

Elke laatste week van de maand op dinsdag het programma Bouw, woon, leef om 19.40 uur.

Donderdag: Stelling van Amsterdam
Discussieprogramma over diverse onderwerpen uit de stad met elke week gasten uit de actualiteit.
Presentatie: Menko Arends

Donderdag: Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester 18.45 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt de Burgemeester aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester en Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

AT5 Druktedebat.
Het succes van de stad Amsterdam staat in dit debat centraal.  De aanzuigende werking is ongekend. Amsterdam is populair vanwege bereikbaarheid / ligging, hotels, goede sfeer, divers cultureel aanbod, en vrijheid / liberaal gedachtegoed. Dit succes zorgt voor toenemende druk op en in de stad. Hoe verplaatsen mensen zich, waar verblijven ze en hoe blijven musea ed toegankelijk? En niet onbelangrijk, hoe blijft de stad aantrekkelijk voor de huidige bewoners?  Het debat is verdeeld over drie thema’s: verplaatsen, verblijven en recreëren en per onderdeel zullen diverse gastsprekers aanschuiven. Kijk naar een boeiend gesprek tussen binnenstad bewoners, ondernemers, de politie, hoteleigenaren, airbnb'ers, verantwoordelijk wethouder Ollongren, wethouder Litjens, Frits Huffnagel gespecialiseerd in Citymarketing en creatievelingen die de drukte juist gebruiken als inspiratiebron.
Presentatie: Saida Maggé en Martijn de Greve. 

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is. 

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop, Sinterklaas Intocht, Gemeenteraadsverkiezingen, etc.

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op http://www.at5.nl/gemist/tv