TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

Dagelijks om 17.00 uur het Amsterdamse Nieuws en achtergronden. 

En wekelijks nieuwe afleveringen van De Straten van Amsterdam, Kale en Kokkie, Het Verhoor, Amsterdam Informeert, Over de Top, Het Verkeer, Bureau 020, Het Gesprek met de Burgemeester en Park Politiek. 

Met elke week een nieuwe AT5 Achtergrond met achtergrondinformatie over uiteenlopende onderwerpen. 

Een extra lange aflevering van Het Verhoor met Pieter-Jaap Aalbersberg. Hij vertrekt na ruim 7 jaar als hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie. AT5 blikt in dit afscheidsinterview uitgebreid terug op een roerige periode. 

Op maandag om 17.40 uur elke week een nieuwe aflevering van de 6-delige docu serie met wekelijks een nieuwe aflevering over het ADM terrein en haar bewoners met de titel 'De Verloren Vrijstaat'. Wat voor dorp is er in 21 jaar ontstaan op het ADM-terrein en blijft dit voortbestaan of komt het nu echt ten einde? Elke maandag om 17.40 uur een nieuwe aflevering. 

Op elke laatste dinsdag van de maand om 17.40 uur een nieuwe aflevering van Bouw Woon Leef. 

Elke woensdag van de week om 17.40 uur een nieuwe aflevering van Bijmerstyle.   

Op donderdag om 17.40 uur wekelijks het programma 'Intussen bij Salto' met de leukste/ spannendste fragmenten uit de open source programmering. t jaar. 

Verder op vrijdag even week Het gesprek met de Burgemeester en in de oneven week een aflevering van Park Politiek. 

Al onze programma's zijn ook via de website AT5.nl terug te kijken.

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Om 17.00 uur zie je het dagelijkse nieuws uit Amsterdam. 
Presentatie: Mark Schrader, Waldy van Geenen, Lisette Wellens en Anneloes Mullink

De Straten van Amsterdam, een nieuwe aflevering op dinsdag donderdag en zaterdag
Te zien op AT5. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn. 
Presentatie: Cecile v/d Grift en Waldy van Geenen.

Andere algemene programma’s:

Woensdag, vrijdag en zondag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie 

Presentatie: Mark Schrader en Nejifi Ramirez

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur
Presentatie: Susanne Heering 


Donderdag: 

Elke even week: Stelling van Amsterdam 17.45 uur

Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam. 
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdag: Park Politiek of De Burgemeester 18.20 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om vanaf 18.20 uurin het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt de Burgemeester aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester en Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag en zondag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 17.30 uur op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is. 

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop, Marathon Amsterdam, Sinterklaas Intocht, Gemeenteraadsverkiezingen, etc. Alle compilaties staan op de website. 

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op AT5.nl.