‘Daders schoten per ongeluk verkeerde man dood’

De daders van de fatale schietpartij van zaterdagnacht, hebben zich mogelijk in hun doelwit vergist.

‘Op straat’ gaat het verhaal dat de 30-jarige Amsterdammer die in een auto op een parkeerterrein langs de Conradstraat werd doodgeschoten, niet het werkelijke doelwit van de moord was. Dat schrijft  misdaadjournalist Wouter Laumans.

De politie stond na de moord voor een groot raadsel. Hoewel de moord alles had van een liquidatie in de onderwereld, was het slachtoffer niet te linken aan zware misdaad. De vermeende persoonsverwisseling zou dit raadsel meteen oplossen.

De daders en het werkelijke doelwit van de moord, zouden onderdeel zijn van het conflict dat zich afspeelt in de Amsterdamse onderwereld. Onder andere de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt en de moord op Gwenette Martha maken onderdeel uit van de bende-oorlog. Het zou de eerste keer zijn dat een onschuldige omstander het slachtoffer is van de wild-west-schietpartijen die de stad teisteren.

UPDATE 21:32:

Het slachtoffer van de schietpartij woonde volgens het ANP met zijn vrouw en kinderen om de hoek van de plek waar hij werd doodgeschoten. Het zou gaan om een blanke man. Afgelopen zondag reed er de hele dag met regelmaat een politieauto langs het huis van het slachtoffer.