Start van hoofdcontent

112

NL
V

UPDATE en VIDEO: Buurt: Schoonzoon slachtoffer mogelijk wel bekende politie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2015, 13.30 uur

De 60-jarige vrouw die gisteravond omkwam bij een schietpartij in Geuzenveld, zou in de woning waarop geschoten werd, samenwonen met een man. Dat zeggen buurtbewoners tegen AT5.

Volgens de onderburen van het slachtoffer zou de man regelmatig op het balkon zijn sigaretten roken. Een 60-jarige vrouw werd gisteren, terwijl zij op het balkon stond, onder vuur genomen en raakte daarbij dodelijk gewond. Buurtbewoners vertelden gisteravond hoe zij zagen dat hulpdiensten de vrouw op het balkon probeerden te reanimeren.

Het complex waarin de vrouw woonde, was pas negen maanden oud, bewoners zeggen daarom de vrouw niet heel goed te kennen. Wel melden de onderburen van de vrouw dat het slachtoffer drie dochters en een kleinkind heeft die haar regelmatig bezochten. Diezelfde onderburen weten ook te vertellen dat er kort voor de schietpartij een vrouw vanuit de woning in paniek is komen aanbellen en om hulp heeft gevraagd. Het is niet duidelijk of dat het slachtoffer geweest is.

UPDATE: 10.45 uur Volgens een getuige zou er kort na de schietpartij een jongen met een zwart Jack in een gereedstaande donkere taxi gesprongen zijn. Die taxi zou daarop met hoge snelheid zijn weggereden (zie video hieronder). Hoewel de vrouw geen bekende van de politie is, zou volgens een buurvrouw de schoonzoon van het slachtoffer wel in het criminele circuit zitten.

abc5media_video_1

UPDATE: 10.55 uur Een buurtbewoner zegt tegen AT5 dat zij na de schietpartij een zwarte BMW met piepende banden in westelijke richting is weggereden. De buurtbewoner heeft het kenteken van de wagen doorgegeven aan de politie. Intussen doet de recherche onderzoek op de plaats delict. Mogelijk onderzoeken zij of er vanaf het balkon is teruggeschoten (zie video hieronder).

abc5media_video_0

UPDATE: 12.15 uur De auto die gisteravond gevonden werd op Ben Hope in Osdorp heeft alleen brandschade van binnen, dat zegt een getuige tegen AT5. Kort na de schietpartij is een zwarte BMW, die mogelijk ook gezien is op de plek van de schietpartij, in Osdorp achtergelaten. Een buurtbewoner meldt dat zij een luide knal hoorde. Vervolgens heeft zij een witte Volkswagen Caddy met hoge snelheid vanaf de Ben Hope zien wegrijden.