Cultuur

Nederlandse horeca in rouw om overlijden Amsterdamse topsommelier

12 september 2018, 09.36 uur · Aangepast 12 september 2018, 10.49 uur

Restaurant Bridges
Restaurant Bridges

De horecawereld rouwt om het plotselinge overlijden van de 32-jarige topsommelier Lotte Wolf. De vinoloog was één van Nederlands' beste wijnkenners en was de afgelopen paar jaar werkzaam voor restaurant Bridges in de binnenstad.

Sergio Herman, de Nederlandse topkok die liefst drie Michelinsterren in ontvangst mocht nemen voor zijn oude restaurant Oud Sluis, wijdt een lange Instagram-post toe aan Lotte.

'Er zijn deze avond veel emoties naar boven gekomen en moet echt zeggen dat je super bijzonder bent. Dat voelde ik al toen je bij mij kwam werken in Oud Sluis en je echt wijn ademde. Het was je leven, ik ben je eeuwig dankbaar', aldus Sergio Herman. De opmerkelijke ondernemer en restaurateur schrijft dat hij zich schaamt voor het afzeggen van een afspraak, een paar weken eerder. 'Ik ben sprakeloos dat je er nu niet meer bent. Ik schaam me.'

Jamie Oliver
Wolf werkte zes jaar in het toprestaurant van de chefkok. Ook andere sommeliers laten weten een wijntje te drinken op het leven van de jonge vrouw. Eerder was ze werkzaam als sommelier bij Jamie Oliver's Fifteen. Ook maakte ze haar eigen wijn in Zuid-Afrika: Lotte Wolf: Touch of Dutch. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve Lotte..... We gingen afspreken enkele weken geleden om wat bij te kletsen en om jou eigen mooie bijzondere wijn te proeven! Ook om je weer eens te zien, want je bent natuurlijk al een tijdje weg uit Zeeuws Vlaanderen! Heb door drukte deze afspraak moeten annuleren! Ben echt sprakeloos omdat je er nu niet meer bent. Er zijn deze avond veel emoties naar boven gekomen en moet echt zeggen dat je super bijzonder bent en dat voelde ik al toen je bij me kwam werken in Oud Sluis en je echt wijn ademde, het was je leven, je alles en ging daar volledig voor, koste wat kost wilde je groeien naar het allerhoogste niveau! En dat heb je laten zien in de absolute top periode van Oud Sluis! Ik ben je eeuwig dankbaar voor wat je hebt gedaan voor me! Zoveel respect voor je maar nu ook schaamte dat ik onze afspraak heb geannuleerd! Blijf bijzonder en verwen ze daar maar goed....er zijn er meer die jou of ons DNA hebben daar. ❤️

Een bericht gedeeld door Sergio Herman (@sergioherman) op