112

Motoragent schiet gewapende verdachte neer op De Wittenkade

2 oktober 2018, 11.54 uur · Aangepast 2 oktober 2018, 21.23 uur

API

Op de De Wittenkade in de Staatsliedenbuurt heeft een motoragent een verdachte neergeschoten. Een tweede verdachte is opgepakt. Volgens een getuige zijn er meerdere kogels afgevuurd.

Na de melding van een verdachte situatie ging een motoragent poolshoogte nemen. Nadat de twee mannen worden aangesproken door de agent rennen ze weg richting de De Wittenkade. Daar ziet de agent een vuurwapen bij één van de verdachten. Vervolgens ontstaat er een 'situatie' waarbij de motoragent zich genoodzaakt voelt de verdachte neer te schieten.

Op de plek van het schietincident werd het wapen gevonden. Deze is in beslag genomen. De plek rond de schietpartij werd met linten afgezet. Er is geruime tijd onderzoek gedaan.

'Op de grond liggen'
Een buurtbewoner filmde de aanhouding vanuit zijn woning. 'De politieagent zei tegen de tweede man dat hij op de grond moest gaan liggen. Ik denk dat hij dat echt wel zes, zeven keer gezegd heeft, voordat hij op de grond ging liggen.'

Een andere buurtbewoner die op een woonboot woont wilde net haar hond uit gaan laten. 'En toen hoorde ik opeens de schoten.'

Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse en er werd een traumateam opgeroepen. De schietpartij zou zijn geweest ter hoogte van de Van Limburg Stirumstraat.