Cultuur

Openluchtmuseum Arnhem meldt zich voor I Amsterdam-letters

20 oktober 2018, 15.52 uur

Charlie Lou
Charlie Lou

Na de burgemeester van Appingedam laat nu ook de directeur van het Openluchtmuseum in Arnhem weten een exemplaar van de I Amsterdam-letters te willen.

'De verguisde wit-rode letters verdienen een plekje in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In het museum staat al een stukje Jordaan en aan meer stad wordt gewerkt', schrijft directeur Teus Eenkhoorn in een ingezonden brief naar Het Parool.

Lees ook: GroenLinks houdt vol: alle I Amsterdam-letters moeten weg uit het straatbeeld

De enorme letters staan volgens Eenkhoorn symbool voor hoop op inclusiviteit. 'Iedereen een beetje Amsterdammer. Tegelijkertijd staan de letters symbool voor het einde van de inclusieve stad, een stad die overlopen wordt door toerisme, kapotgemaakt wordt door investeringsmaatschappijen, speculanten en Airbnb', schrijft de directeur. 'Zo'n rijk symbool hoort in het Openluchtmuseum. Ook de toeristen zijn van harte welkom.'

Lees ook: I Amsterdam-letters hoeven van stadsbestuur niet weg in Zuidoost en bij Sloterplas

Het is nog maar de vraag of de I Amsterdam-letters echt zullen verdwijnen uit de stad. Een voorstel van GroenLinks heeft een meerderheid in de gemeenteraad, maar wethouder Udo Kock lijkt vooralsnog alleen af te willen van de letters op het Museumplein.