Start van hoofdcontent

112

NL
V

Restaurant en kledingwinkel Bijlmerplein dicht na beschieting en vondst handgranaten

1 november 2018, 19.48 uur · Aangepast 1 november 2018, 20.33 uur · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Burgemeester Femke Halsema heeft een restaurant en een kledingwinkel op het Bijlmerplein gesloten. Op de kledingwinkel werd vannacht meerdere malen geschoten met een vuurwapen. Voor het restaurant werd vorige week en vannacht een handgranaat aangetroffen.

De kledingwinkel werd rond 02.30 uur meerdere malen beschoten. Een half uur later kreeg de politie een melding dat er voor het Surinaamse restaurant opnieuw een handgranaat was neergelegd.

Lees ook: Bijlmerplein geschrokken van tweede granaat in een week: 'Doodeng!'

De eigenaar van het restaurant zei eerder tegen AT5 dat hij geen idee had waarom er een handgranaat voor zijn zaak werd gelegd. 'We zitten nog niet lang hier, minder dan een jaar. Dit had ik niet verwacht. Ik heb met niemand ruzie en doe gewoon mijn werk. Dus ik heb geen idee waarom ze dit voor onze deur hebben geplaatst.'

Lees ook: Handgranaat gevonden op Bijlmerplein: derde explosief in twee dagen tijd

'De aanwezigheid van wapens en munitie in de openbare ruimte brengt de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan. Gelet op de ernst van deze feiten, heeft de burgemeester besloten het pand per direct en voor onbepaalde tijd te sluiten', aldus de gemeente.