112

Boevenspotter filmt arrestatie van horlogedieven na 'voetbaltruc'

11 januari 2019, 16.37 uur · Aangepast 11 januari 2019, 17.13 uur · Foto: Boevenspotter

Whatsapp

De poging van twee mannen om in de P.C. Hooftstraat twee weken geleden het horloge van een toerist te stelen is vastgelegd door, wie anders dan, Jaime van Gastel. De zelfbenoemd boevenspotter filmde vervolgens ook hoe de twee op spectaculaire wijze werden ingerekend door het zakkenrollersteam van de politie.

Van Gastel en het zakkenrollersteam volgen de mannen al enige tijd door de stad als de twee daadwerkelijk tot actie overgaan. Op de beelden van Van Gastel is te zien dat de mannen na een zoektocht naar een geschikt slachtoffer uiteindelijk toeslaan in de P.C. Hooftstraat.

Lees ook: Politie zoekt Rolex-dief na 'voetbaltruc'

Om het slachtoffer van zijn horloge te ontdoen maken de mannen gebruik van de zogenoemde voetbaltruc. Wanneer de mannen de truc uitvoeren komt het zakkenrollersteam aangerend en na een luid 'Politie, staan blijven', worden de twee in de boeien geslagen. 

Lees ook: Boevenspotter Jaime droomt van internationale carrière: 'Echt helemaal parra word je dan'

De voetbaltruc is een afleidingsmanoeuvre waarbij de dief het slachtoffer afleidt door 'op een jolige manier' een been tussen de benen van het slachtoffer te haken en een arm om hem heen te slaan. Een handlanger probeert dan gelijktijdig het horloge te ontfutselen. 

De aangehouden mannen zijn twee Marokkaanse mannen van 28 en 34 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Whatsapp