Gezond eten met weinig geld

Kok Dave Saya maakt deze week een gezonde maaltijd met weinig geld. Zijn tips zijn om met verse seizoensproducten te koken, geen restjes weg te gooien en in de supermarkt voordeelverpakkingen te kopen. Dave heeft met ons zijn recept gedeeld.

Vegetarisch rijstgerecht
Ingrediënten
160 gram (handjevol) zilvervliesrijst
2 uien
2 teentjes knoflook
2 tomaten
2 bouillonblokjes
4 eieren
400 gram kousenband of boontjes
Alle overgebleven groentes uit de koelkast kan je erbij in doen zoals rode paprika, champignon, prei, etc.

Bereiden
De kousenband, de uiteinden afsnijden en in kleine stukken snijden, van ca 2,5 cm.
2 teentjes knoflook, ui, tomaat in kleine stukjes snijden.
Verhit een scheutje olie in de pan. Ui, knoflook, tomaat fruiten met de bouillionblokjes, dan de kousenband of boontjes toevoegen en roerbakken. Tenslotte 4 el water toevoegen en roerbakken.

Zilvervliesrijst
De zilvervliesrijst doe je in een klein pannetje. Je vult het met water tot net boven de rijst . Je kookt de rijst op hoog vuur roer af en toe tot het droog is.

Stoompan
Doe voldoende water in een stoompan en laat het water goed koken, giet daarna de droog gekookte zilvervliesrijst over in de stoompan deksel erop en stoom de zilvervliesrijst rijst in 8 minuten tot het open en luchtig is.

Ei
Kluts het ei in een kommetje met peper en zout en bak er een ommeletje van, rol het omeletje en snij er dunne reepjes van.

Selamat Makan (Eet smakelijk)
amsterdam.nl/zoblijvenwijgezond