Gemeente heeft eigen zorgverzekering voor arme Amsterdammers

De gemeente Amsterdam heeft voor mensen met een laag inkomen een goedkope zorgverzekering voor 2019 opgezet. De maandelijkse premie van deze verzekering is 3,5 procent lager dan bij andere zorgverzekeringen en je bent gratis aanvullend verzekerd voor bijvoorbeeld tandarts en extra fysiotherapie.

In Amsterdam heeft 1 op de 5 mensen een laag inkomen en daardoor moeite om rond te komen. Voor deze groep kan deze zorgverzekering een uitkomst bieden. De gemeente heeft de verzekering samen met Zilveren Kruis samengesteld.

Overstappen
De premies voor de zorgverzekering worden komend jaar weer duurder. Gemiddeld stijgt de zorgpremie met bijna 6 procent. Uit een onderzoek van ‘Pricewise’ – een onafhankelijke vergelijkingssite voor verzekeringen – blijkt dat dat 1 op de 6 mensen wil overstappen. Zij willen zo min mogelijk betalen voor hun zorgverzekering.

200 euro
Eén van die Amsterdammers is Alice Noot uit Betondorp. 'Het allerfijnste aan deze verzekering vind ik dat ik het eigen risico gespreid kan betalen. Dan krijg je niet in één keer een grote rekening van 385 euro die je in één keer moet betalen, maar je kan het maandelijks betalen. Ook krijg je een korting op de premie en dat scheelt minimaal 200,- euro per jaar.'

Gratis aanvullende verzekering
Niet iedere Amsterdammer met een laag inkomen weet dat je van deze verzekering gebruik kan maken. Volgens Alice komt dit omdat mensen de verzekering niet kennen of denken dat ze er niet voor in aanmerking komen. 'Veel mensen denken: dit is is niet voor mij want ik ben ondernemer of ik heb gewoon een baan. Maar iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan gebruik maken van deze verzekering. Een ander voordeel is dat je bij de basisverzekering ook een gratis aanvullende verzekering krijgt. Zo krijg ik zelfs acupunctuur vergoed.’

In de nieuwste aflevering van Informeert krijg je meer informatie over de zorgverzekering