GVB zet openbaar vervoer stil bij aanvang herdenking Van der Laan

Vervoerders GVB en EBS zetten zaterdag om 13.00 uur al het openbaar vervoer in de stad een minuut stil. Dan begint de besloten herdenkingsdienst voor burgemeester Eberhard van der Laan in het Concertgebouw.

Voor aanvang zullen om 12.50 uur de klokken van de gemeentelijke stadstorens worden geluid. Dat zijn de Oudekerkstoren, Zuidertoren, Westertoren, Montelbaanstoren en de Munttoren.

De besloten bijeenkomst is bedoeld voor genodigden. Daarna vindt in besloten kring de begrafenis plaats. De brandweerauto’s en politievoertuigen in Amsterdam worden op vrijdag en zaterdag voorzien van een rouwlint.

Lees ook: Voorbereidingen voor afscheid Eberhard van der Laan in volle gang

Vrijdag kunnen mensen die Van der Laan een laatste groet willen brengen tussen 10.00 uur en 20.00 uur terecht in het Concertgebouw. Iedereen krijgt dan de kans om langs de gesloten kist te lopen.

Evenementen en festiviteiten georganiseerd door de gemeente Amsterdam die plaatsvinden tussen nu en de dag van de begrafenis, zijn geannuleerd. Drie jaar geleden zette het GVB de trams en bussen ook een minuut stil, na de landing van de twee militaire vliegtuigen met slachtoffers van rampvlucht MH17.

Overige berichten rondom het overlijden van burgemeester Van der Laan lees je op AT5.nl/vanderlaan.