Amsterdammers in de rij voor afscheid Van der Laan

Na een week stil te hebben gestaan bij de dood van burgemeester Eberhard van der Laan is het vandaag de dag om afscheid te nemen. Het publiek krijgt in het Concertgebouw de hele dag de kans om een laatste groet te brengen. AT5 doet de hele dag verslag.

Tussen 10.00 uur en 20.00 uur is de foyer aan de kant van de Van Baerlestraat geopend en kan de Amsterdammer langs de gesloten kist lopen. Bij de kist houden verschillende tweetallen de wacht. Onder meer daklozen en afgevaardigden van de politie nemen de taak van erewachter op zich.

De rouwstoet kwam rond 8.30 uur bij het Concertgebouw aan. Een uur later stond er al een rij voor de ingang. 

Steunbetuiging
Het is ook nog steeds mogelijk om een condoleance achter te laten in het Concertgebouw of in de verschillende stadsloketten en het stadshuis. De steunbetuigingen worden na de begrafenis aangeboden aan de familie van de burgemeester.

Op zaterdag vindt de begrafenis plaats in besloten kring. Het GVB heeft aangekondigd om 13.00 uur een minuut stilte te houden, alle bussen en trams zullen stilstaan. Brandweerwagens en politievoertuigen worden op zowel vrijdag als zaterdag voorzien van een rouwlint. 

Een compilatie van de dag is in de loop van de dag te zien op AT5.nl en 's avonds in AT5's Park Politiek.  

Overige berichten rondom het overlijden van burgemeester Van der Laan lees je op AT5.nl/vanderlaan.