Woensdag groots applaus voor ambtswoning Van der Laan: 'Hij brengt mensen bij elkaar'

Woensdag wordt er mogelijk door honderden Amsterdammers geapplaudisseerd voor de ambtswoning van Eberhard van der Laan. Voor organisator Caesar Bast is het 'een droom om daar straks te staan met Amsterdammers uit elk stadsdeel met verschillende achtergronden.'

Van der Laan maakte vandaag in een brief aan alle Amsterdammers bekend dat hij vanwege zijn ziekte zijn taken als burgemeester neerlegt. 'Toen ik die las dacht ik: godverdomme wat een rot ziekte. En kut dat het zo snel voorbij moet zijn', reageert Caesar Bast.

Lees ook: Eberhard van der Laan: van straatvechter tot burgervader

'Maar ik kreeg al snel een volgende ingeving. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we iets terug doen voor Van der Laan? Hij heeft namelijk zoveel voor de stad gedaan. Ik wilde iets groots doen waarmee we hem eren. Toen dacht ik aan een staande ovatie voor zijn ambtswoning aan de Herengracht', vertelt Bast over zijn idee.

Minutenlang
De organisator hoopt dat iedereen die komt zijn of haar gevoel in het applaus kwijt kan. 'Van der Laan verdient dat. Hij brengt mensen bij elkaar.' Het applaus moet minutenlang duren en start woensdag om 20:00 uur. Momenteel zijn er al ruim duizend geïnteresseerden.