Aflevering 2: Zuidoost

Vlakbij station Bijlmer staat ook een engel. Zuidoost bewoners nemen in deze aflevering plaats tussen de vleugels van de engel om hun wensen voor anderen uit te spreken. 'Wees verdomme nou eens wat liever voor elkaar' en 'ik wens voor mijn vader dat hij een nieuwe baan krijgt en dat mijn moeder heel veel geld gaan verdienen', zijn twee van de wensen die in Zuidoost zijn uitgesproken.

De engelen zijn het symbool van de campagne #BeKind2019, die in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd. Maar, de engelen zijn nog niet compleet. De kunstwerken bestaan namelijk uit twee lichtgevende vleugels en een aureool. Het is de bedoeling dat Amsterdammers de engelen compleet maken door tussen de vleugels te gaan staan en een wens voor een ander te doen. 

De engelen blijven staan tot 1 januari. De nieuwjaarswensen worden op 31 december om middernacht symbolisch losgelaten tijdens de nieuwjaarsviering op de Kop van Java.

Wil je ook een wens doen? De engelen staan bij Amstel, August Allebéplein, Mercatorplein, Ferdinand Bolstraat, Hoekenrode, Mosveld en de Linnaeusstraat.