Mevrouw Konings (97) wil graag wat vaker naar buiten

Veel Amsterdamser krijg je ze niet. De 97-jarige mevrouw Konings is in Mokum geboren en getogen. Haar hele leven is ze erg actief geweest. Ze werkte zelfs tot haar 80e als toiletjuffrouw in het Koffiehuis, naast de nieuwe Kerk.

Nu brengt ze haar dagen wat rustiger door met lezen en tv kijken. Af en toe wandelt ze met haar rollator door de gang van het verzorgingstehuis waar ze woont, voor de broodnodige beweging. Ze heeft een zoon, maar hij kan door een slechte gezondheid niet altijd langskomen. 

De vrolijke mevrouw Konings wil nog veel, maar kan niet meer alles. Door hartfalen is haar conditie niet zo goed. Daardoor kan ze geen lange afstanden lopen en kan ze niet alleen de straat op. Ze heeft wel een rolstoel, maar niemand om ‘m te duwen. Zo is het gekomen dat mevrouw sinds kerst al niet buiten geweest, of alleen maar sporadisch. 

Mevrouw Konings wil lekker naar buiten om een wandelingetje te maken. Daarom zoekt ze via Cordaan Amsterdam een maatje om de straat op te gaan. Wel iemand met humor, want mevrouw Konings lacht graag. Zorg jij ervoor dat ze wat gezonde buitenlucht op kan snuiven?