Museumnacht: Gerechtjes gebaseerd op squirtende vrouwen in Mediamatic

Voor de nodige bizarre gerechten moet je ook op de Museumnacht zijn. Onze verslaggever probeerde een culinair gerechtje dat gebaseerd zou zijn op het ejaculaat van vrouwen. Kortweg: spuitende vrouwen. Je verzint het niet.

Chef Louis maakte een dessert dat de smaak zou moeten hebben van squirtende vrouwen. En het viel bij menig bezoeker van Mediamatic goed in de smaak. 'Het was best wel lekker om te likken, ja. Dat moet ik eerlijk toegeven. Ik had het nog niet eerder geproefd maar het bevalt wel', zegt een bezoekster. 

Dit had allemaal te maken met een documentaire die er wordt vertoond. Isabelle Griffioen maakte de film over masturberen. 'Ik heb een gesprek gehad met mijn moeder en mijn oma over masturberen. Ik was heel erg benieuwd waar het moment was dat zij mij iets hadden kunnen leren zodat ik me minder had gegeneerd in mijn jongere jaren', zegt de filmmaakster. 'Ik denk dat het heel belangrijk is geweest voor ons en onze band.'

Ook was er een heuse 'squirt-expert'. 'Squirten wordt ook wel het vrouwelijke spuiten genoemd. En het is heel veel vocht dat vrijkomt bij seks', legt expert Mariët Bakker uit. Dus mensen die alle ins en outs hierover willen weten moeten bij Mediamatic zijn. 

AT5 doet de hele avond verslag vanaf de Museumnacht. Onze verslaggevers gaan onder andere langs in de Nieuwe Kerk, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Check onze speciale Museumnacht-pagina voor meer.