Compilatie: Een dag vol poppen, reptielen en kleinkunstliedjes op de Uitmarkt 2017

Vrijdagavond ging de Uitmarkt met een groots optreden van start en vandaag stond het Oosterdok dan ook in het teken van dans, muziek, theater en cabaret. Duizenden mensen kwamen naar de aftrap van het nieuwe culturele seizoen.

Er was voor ieder wat wils. De kinderen konden zich bijvoorbeeld vermaken bij de slapstick-voorstelling Monsters, waar grote wonderlijke poppen de lakens uitdeelden. Of bij 'De Grote Reptielenshow', waar hagedissen, slangen en krokodillen over het podium liepen. 

Lees ook: Uitmarkt van start: 'Ik heb helemaal niets hieronder aan'

Ook de kleinkunst-liefhebbers konden hun hart ophalen. Het duo Yentl en de Boer brachten een nieuw repertoire ten gehore en Brechtje Kat bezong 'onverklaarbare eenzaamheid en de warmte van thuiskomen'. Verder kon je de nacht doorbrengen in een bibliotheek, lieten synchroonzwemmers hun kunsten zien en kon je theedrinken met de vrouw des huizes van een buitenplaats. Bekijk de hoogtepunten van vandaag hier: 

Morgen is de tweede dag en laatste dag van de Uitmarkt. Ook dan weer te volgen via de website van AT5 en de speciale Uitmarkt-pagina.