Samen taarten bakken bij Lola Lik

Broedplaats Lola Lik is inmiddels een begrip in Amsterdam. De broedplaats in de voormalige Bijlmerbajes is gevestigd naast een AZC, met als doel contact te maken met de bewoners.

En dat begint al met de jongste Amsterdammers, die daar samen komen bij De Taartrovers. Een paar keer per week duiken kinderen uit de buurt en Jonge vluchtelingen uit het AZC samen de keuken in en leren elkaar zo ook kennen. 'Kinderen gaan makkelijk samen, ook al spreken ze elkaars taal niet', zegt oprichter Tessa Grafhorst. 'Wel was het in het begin moeilijk om te kijken waar de grenzen lagen, daardoor was het af en toe een chaos.'

Maar omdat de meeste kinderen elke week wel een keer komen, is er volgens Tessa meer structuur ontstaan. De taarten die de kinderen samen bakken, worden trouwens weer geserveerd bij het café in Lola Lik.

In december brengt AT5 een ode aan de onbekende helden. Zo voor Elkaar is een nieuwe serie van AT5 in samenwerking met het Oranje Fonds. Zo Voor Elkaar zie je elke werkdag van 11 t/m 22 december om 16.55, 18.30, 20.50 of 23.50 op AT5 of via AT5.nl/zovoorelkaar.