'Bij Soep van Kana werk je vooral met vrienden'

Het is op het eerste oog een hip buurtcafé waarvan er in Amsterdam al vele zijn. Maar bij Soep van Kana ligt het toch net wat anders.

Midden op de Wallen is het een buurtrestaurant, waar mensen die niet bij een reguliere horecazaak aan de slag kunnen, de kans krijgen om toch in een laagdrempelige werkomgeving ervaring op te doen. 'Het voelt meer alsof je met je vrienden werkt', zegt Clara. Ze is vrijwilliger en probeert via Soep van Kana de Nederlandse taal te leren.

Volgens Gerlinde Buit, die samen met een vriendin het restaurant opzette, is het personeel heel divers. 'De een heeft een verslavingsachtergrond en probeert weer terug te komen in de maatschappij, de ander heeft een taalachterstand.'

Soep van Kana geeft overigens ook eten een tweede kans, ze werken met voedsel dat over was op de markt en anders weggegooid zou zijn. 

In december brengt AT5 een ode aan de onbekende helden. Zo voor Elkaar is een nieuwe serie van AT5 in samenwerking met het Oranje Fonds. Zo Voor Elkaar zie je elke werkdag van 11 t/m 22 december om 16.55, 18.30, 20.50 of 23.50 op AT5 of via AT5.nl/zovoorelkaar.