Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man gewond bij schietpartij in West

10 april 2013, 23.58 uur · Aangepast 14 april 2013, 18.18 uur

Woensdagavond is er een schietpartij geweest rond het Mercatorplein in West. Ook op andere locaties doet de politie onderzoek.

Foto's: Martin Damen
Kwart over negen werd een man neergeschoten rond het plein. Dat bevestigt de politie tegenover AT5. Eén persoon raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was nog aanspreekbaar.

De politie heeft aanhoudingen verricht, maar kan niet zeggen hoeveel verdachten er zijn aangehouden.

Het incident heeft zich mogelijk op meerdere plekken afgespeeld. De politie doet zowel onderzoek in de Jan Evertsenstraat als de Mercatorstraat. Ook delen van de Admiraal de Ruijterweg en de Hondiusstraat zijn afgezet. En ook de Zeilstraat in Zuid is afgezet met lint.

Onder andere een traumahelikopter kwam op de melding af. De Jan Evertsenstraat is ruim afgezet met politielint. Daardoor staan er nu trams en bussen die niet hun weg kunnen vervolgen stil in West.

In de Hondiusstraat zou er ook ten minste twee keer geschoten zijn. Een ooggetuige vertelt aan RTV Noord-Holland dat een man wegrende en tegen een ander 'gaan, gaan' riep. Ze stapten in de Mercatorstraat in een BMW en gingen er vandoor.

Klik hier, hier en hier voor meer foto's via Gespot.

Videobeelden: Onderzoek Zeilstraat