(advertentie)

Top of this page Skip navigation, go straight to the content

Cultuur

2 reacties

Het Allard Pierson Museum heeft een dagvaarding ontvangen van vier musea uit de Krim. Dat bevestigde het museum woensdag na berichtgeving van het Russische staatsmedium Spoetnik.

0 reacties

De grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd opent donderdag de deuren in Amsterdam EXPO. De geëxposeerde sabeltandtijgers en wolharige neushoorns maken duidelijk hoe Nederland er pakweg 30.000 jaar geleden uitzag.

1 reactie

De derde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Bij het Scheepvaartmuseum werd daarom vandaag een bijzonder kunstwerk te water gelaten.

0 reacties

In Oost opende gisteren het instrumentendepot Leerorkest. Een plek waar oude muziekinstrumenten opgeknapt worden, waardoor kansarme kinderen de gelegenheid krijgen om muziek te maken.

0 reacties

De presentatie in het Van Gogh Museum heeft een metamorfose ondergaan.

0 reacties

De musea in de stad stevenen af op de recordjaar wat betreft het aantal bezoekers. Grootste stijgers zijn het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis.

0 reacties

In het filmmuseum EYE zijn vanaf 13 december historische filmapparaten te zien.

0 reacties

Begraafplaats De Nieuwe Ooster in Oost heeft de Gouden Piramide gewonnen.

0 reacties

Alle ruimtes van het monumentale Lloyd Hotel werden gisteravond benut voor muziekoptredens, dans, kunst of het vertonen van korte films.

3 reacties

In de RAI kunnen kunstliefhebbers vanaf morgen terecht voor de 28e editie van de kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam.