Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kantoor 22tracks.com leeggeroofd, 25.000 euro schade

17 april 2013, 13.59 uur · Aangepast 19 april 2013, 14.00 uur

Het kantoor van muziekservice 22tracks.com aan de Nieuwe Prinsengracht is dinsdagnacht letterlijk leeggeroofd. Dit bevestigt oprichter Gilles de Smit op twitter.

De Smit schat de waarde van de gestolen apparatuur op 25.000 euro. 'Een hele rits iMacs, dj-gear, een drumcomputer, keyboards, microfoons. Ze wisten duidelijk waar ze moesten wezen', aldus De Smit tegen het Parool.

Enige troost is dat de site voorlopig buiten schot blijft. 'Naast de gestolen apparatuur is ook veel data verdwenen. Van financiële gegevens tot muziekbestanden. Gelukkig staat de site op een externe server, dus die blijft in de lucht.' 

Een fikse financiële tegenvaller dreigt nu voor 22tracks.com. 'We lijken niet verzekerd voor diefstal.Het ziet er niet goed uit.' Volgens De Smit heeft de forensische dienst geen vingerafdrukken of andere sporen kunnen vinden, omdat de dieven waarschijnlijk handschoenen droegen.

Op 22tracks.com maken muziekliefhebbers en dj's elke week een lijst met 22 te beluisteren nummers. Deze afspeellijsten zijn ingedeeld onder verschilende muziekgenres en helpen muziekliefhebbers bij het ontdekken van nieuwe muziek.

de vraag is nu of we voor diefstal verzekerd zijn. het ziet er niet goed uit. circa 25k aan spullen weg. fml. #22tracks

— Gilles de Smit (@diegozer) April 17, 2013
©Damian Monsma