Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verrassing' aan einde koningsvaart

29 april 2013, 14.26 uur · Aangepast 1 mei 2013, 14.30 uur

Amsterdam heeft nog een verrassing in petto voor de toeschouwers en het koningspaar ter afsluiting van de koningsvaart. Maar wat, dat blijft nog even geheim.

Dat het geen ballonnen worden weten we al en voor vuurwerk is het nog te licht. Maar wat de stad dan wél heeft bedacht als afsluiting voor de koningsvaart, dat hield burgemeester Van der Laan maandagmorgen in gesprek met AT5 nog even geheim.

'Na de koningsvaart heb je natuurlijk al anderhalf uur 'momenten' achter de rug, waarvan ik echt denk dat het heel leuk wordt. Na het concert vaart het koningspaar naar het Muziekgebouw om daar af te stappen. En daar komt nog iets van een groet, ook dat wordt leuk'.

De burgemeester houdt het dus nog even spannend. Wat ook spannend wordt is de mate waarin Van der Laan in staat is het koningslied mee te zingen. Vorige week bleek bij De Wereld Draait Door namelijk dat de burgemeester de tekst nog niet echt van buiten kent. 'Er zijn wel meer dingen waar ik niet goed in ben', grapt Van der Laan. 'Maar ik zing mee. In ieder geval het couplet.'

Het complete gesprek met de burgemeester zie je hier.