Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schoten gelost bij jacht op overvallers

29 april 2013, 14.55 uur · Aangepast 1 mei 2013, 15.00 uur

Na een gewapende beroving in West is de politie maandag met man en macht uitgerukt naar de ingang van het Amsterdamse Bos.

Daar eindigde na het middaguur een korte achtervolging en zijn volgens een politiewoordvoerder twee mannen aangehouden.

De politie is met minimaal twintig auto's, tien motoren en een helikopter aanwezig bij de ingang van het bos, in de buurt van de roeibaan. Ook in de Jan den Haenstraat is de politie bezig met onderzoek.

UPDATE 13:10
De politie laat weten dat zowel bij de overval in de Jan den Haenstraat, als bij de arrestatie nabij het Amsterdamse Bos is geschoten. In het eerste geval door de overvallers, in het tweede geval door de poltie.

'Na de straatoverval kregen we een duidelijke omschrijving van de vluchtauto van de daders. De daders vluchtten de A10 op en zijn er ter hoogte van het Amsterdamse Bos weer afgeslagen. Hier hebben we twee verdachten aan kunnen houden. Hierbij is een waarschuwingsschot gelost', laat een woordvoerder weten.

Bij de overval en de arrestatie raakte niemand gewond. Over een eventuele buit is nog niks bekend. De politie heeft een deel van de kruising Amstelveenseweg-Bosbaanweg-Van Nijenrodeweg afgezet voor sporenonderzoek.

UPDATE 15:15
Amateurbeelden van de arrestatie.