Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voorjaarsdip? Skype met een vrolijke dakloze!

22 mei 2013, 17.54 uur · Aangepast 22 mei 2013, 20.36 uur

Amsterdamse daklozen van het Straatvogels-project gaan Amsterdammers opbeuren. Via Skype willen optimistisch ingestelde dak- en thuislozen een luisterend oor bieden aan stadgenoten met allerhande klein leed.

De Straatvogels, wellicht ken je ze van hun Twitterproject, openen hun zogenenaamde Opbeurbalie op 5 juni. Een week lang kunnen Amsterdammers met 'een gebroken hart, een weggelopen kat of irritatie over hun gecrashte computer' via Skype bij een dakloze terecht. 

Initiatiefnemer Luc Tanja van de Protestantse Diaconie Amsterdam legt uit waarom juist daklozen je zo goed op kunnen vrolijken. 'Mensen die bekend zijn met het leven op straat hebben vaak een grenzeloos optimisme. Dat moet ook wel als je de straat wilt overleven. Die extraverte, eigenzinnige charme die doorspekt is met levenswijsheid werpen zij nu in de strijd om anderen te helpen'. 

Aan de positieve boodschap hangt wel een prijskaartje. Voor een bedrag van drie euro koop je een bon die je recht geeft op een gesprek van tien minuten. De bonnen zijn binnenkort te verkrijgen via opbeurbalie.nl.