Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Dieven sloegen toe in chaos na schietpartij'

26 mei 2013, 16.38 uur · Aangepast 27 mei 2013, 15.39 uur · Foto: Marc Herle

In de chaos na de schietpartij in het Scheepvaartmuseum, zagen dieven de kans om de garderobe en bar leeg te roven.

Dat melden althans ooggetuigen op Facebook. Misdaadjournalist.nl verzamelde een aantal reacties. 'Dan wordt er dus iemand gewoon doodgeschoten op een uitverkocht feest, en vervolgens wordt gewoon de hele garderobe ook nog ff geplunderd waardoor heel veel mensen gewoon alles kwijt zijn echt alles', schrijft iemand.

'Jaa onze jassen zijn ook pleite lagen gewoon te vechten in de gaderobe voor jassen echt bizar allemaal', zegt een ander. Weer iemand anders: 'Gelukkig hadden we er alles uitgehaald, ja echt ongelofelijk leek wel oorlog daar binnen, ben er echt ff ontdaan van..'

'Goeie beveiliging ook…gast had er niet eens een demper op, m’n oren suizen nog. De bar werd leeggeroofd en idd jassen gejat, dan zijn ze inene niet meer zo sjiek he…', schrijft een andere feestganger. Meerdere getuigen melden dat die beveiliging er bovendien vandoor ging na de schoten. 'Zelf beveiliging rende weg haha niemand is gepakt', schrijft een omstander. 'Jaaaa klop die gingen er ok vandoor', bevestigt een ander.

Onder de getuigen waren ook BN'ers, zoals Gordon. Klik hier voor beelden van net na de schietpartij.