Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'€1.500 per vergadering voor leden bestuurscommissie'

31 mei 2013, 18.16 uur · Aangepast 1 juni 2013, 20.38 uur

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014, houden de stadsdeelraden op te bestaan. In plaats daarvan komen er nieuwe bestuurscommissies. Voor deze commissies wordt nu een nieuwe vergoedingsregeling opgesteld.

Uit een advies over de nieuwe vergoedingen aan de Bestuursdienst Gemeente Amsterdam blijkt dat leden van van de algemene bestuurscommissie kunnen rekenen op een vergoeding van maar liefst € 1.555 euro inclusief compensatie.

Dit meldt GeenStijl nadat SP-raadslid Peter Kwint op Twitter schreef dat een deelraadslid per vergadering op net zoveel euro's aan vergoeding kon rekenen als een alleenstaande in de bijstand in twee maanden. Klik hier voor het volledige advies.

De gemeente laat aan AT5 weten dat het om een advies gaat. In de huidige situatie krijgen deelraadsleden een vast maandsalaris. Na de raadsverkiezingen is dat niet meer het geval en daarom is de gemeente op zoek naar een nieuwe compensatievorm. Een woordvoerder benadrukt dat er meer tijd in een vergadering zit dan alleen de vergadering zelf.

Een deelraadslid nieuwe stijl in Amsterdam krijgt dus PER VERGADERING net zoveel als een alleenstaande in de bijstand in TWEE MAANDEN.

— Peter Kwint (@peterkwint) May 30, 2013