Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw waarschuwing voor potloodventer IJburg

5 september 2013, 14.29 uur · Aangepast 8 september 2013, 16.58 uur · Foto: Guido H.

Ouders van jonge kinderen op IJburg zijn opnieuw gewaarschuwd dat er een schennispleger actief is. Een ouder melding maakte van een man die met zijn broek op de enkels en geslachtsdeel in de hand bij een buitenschoolse opvang stond.

Dat meldt Het Parool vandaag. Alle ouders die hun kind naar de buitenschoolse opvang Windkracht 10 brengen, zijn vervolgens gewaarschuwd. Ook zijn er extra maatregelen genomen. Zo zullen er de komende tijd extra pedagogische medewerkers op het plein bij de opvang aanwezig zijn en zal er langer toezicht worden gehouden.

Daarnaast zullen er ook groepsgesprekken met kinderen gevoerd worden. In die gesprekken wordt onder andere duidelijk gemaakt wat de kinderen zelf kunnen doen als ze met een kinderlokken geconfronteerd worden. Een woordvoerder van de politie laat echter aan Het Parool weten dat het niet om een kinderlokker, maar om een schennispleger gaat, in de volksmond ook wel een potloodventer. Als iemand de man ziet, moet onmiddelijk 112 gebeld worden.

Eerder dit jaar, in maart, ontstond onrust nadat bekend werd dat meerdere kinderen op het eiland lastig waren gevallen door kinderlokkers.