Start van hoofdcontent

Stad

nl

Prijsvechter opent garagedeuren

10 september 2013, 10.14 uur · Aangepast 11 september 2013, 09.07 uur

Na jarenlang van alleen maar stijgingen opent vandaag een prijsvechter de garagedeuren. Voor een tientje kan er de hele dag hartje centrum geparkeerd worden.

De parkeergarage, Parking Centrum Oosterdok, heeft 1355 parkeerplaatsen.De eerste vijf uur geldt een tarief van €1,50 per twintig minuten, Als er langer geparkeerd wordt tot maximaal 24 uur, vervalt het voorgaande tarief en hoeft er maar een tientje te worden betaald, schrijft de Telegraaf.

Diederick Vellinga spreekt namens de investeerder en laat aan AT5 weten: 'We verwachten veel reacties van de gemeente en concurrenten, maar we verwachten geen prijsoorlog. We hebben het tarief van 10 euro bewust ingesteld na vijf uur om zo langparkeerders aan te trekken.' 

Overigens denkt Vellinga niet dat de garage problemen gaat opleveren voor de doorstroming van het verkeer. 'Mensen zullen juist niet de stad inrijden met hun auto. De parkeerdruk zal niet toenemen, want de garage ligt niet op de route de stad in.' Daarnaast is het goed voor de Amsterdamse economie, omdat bezoekers nu rustiger aan kunnen doen, aldus Vellinga.