Start van hoofdcontent

Stad

nl

'In coma geslagen voor minder dan 12 euro'

12 september 2013, 16.51 uur · Aangepast 14 september 2013, 17.00 uur

De taxichauffeur, die eind augustus zwaar werd mishandeld in Noord, lijkt wonderbaarlijk genoeg goed te herstellen van zijn zware verwondingen. Dat zegt TCA-directeur Richard van der Veen tegen AT5.

Op woensdag 21 augustus rond zeven uur in de ochtend wordt de taxichauffeur bij winkelcentrum Molenwijk overvallen door een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw. De 48-jarige chauffeur raakt daarbij zwaargewond. Hij loopt ernstig hersenletselop.

De man ligt twee dagen in coma en verblijft nu, na twee weken ziekenhuis, in een revalidatiecentrum. Hij heeft meerdere operaties aan zijn schedel moeten ondergaan. Binnenkort wordt hij opnieuw geopereerd, dan wordt geprobeerd zijn schedel te herstellen. Het is nog niet bekend of hij blijvend hersenletsel zal houden, de chauffeur zal nog maanden moeten revalideren.

Voor de gewelddadige mishandeling zit een een 34-jarige vast. Hij blijft voorlopig vastzitten, laat het Openbaar Ministerie vandaag weten. Het OM verdenkt hem van poging tot doodslag en diefstal met geweld. De man heeft inmiddels bekend. Een 32-jarige vrouw, die ook werd opgepakt, is inmiddels op vrije voeten, maar blijft nog wel verdachte. Wat er precies gebeurd is, is nog niet bekend.

Volgens TCA-directeur Richard van der Veen zouden de twee niet hebben willen betalen voor de taxirit en daarom het geweld hebben gebruikt. Het zou gegaan zijn om een ritje van minder dan 12 euro.

Martin Damen