Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Moisander wil niet naar HSV, maar zijn plek bij Ajax heroveren

22 november 2013, 17.33 uur · Aangepast 24 november 2013, 17.45 uur

Niklas Moisander moet zich na een knieblessure weer bewijzen bij trainer Frank de Boer. Dat realiseert hij zich goed. Toch heeft hij er alle vertrouwen in.

Zeker is dat Joël Veltman morgen in de basis staat, maar het is de vraag of de ervaren Niklas Moisander of de andere eigen jeugdspeler Stefano Denswil naast hem staat.

Moisander is na een blessure weer helemaal fit. 'Ik moet mijn plek heroveren natuurlijk. Joël en Stefano hebben het heel goed gedaan en dan moet je je plek weer veroveren. Ik weet dat het niet automatisch gaat, maar ik heb er wel alle vertrouwen in dat het gaat gebeuren', zegt hij tegen AT5.

De Fin denkt dat hij wel wat krediet heeft opgebouwd. 'Maar dat hebben Stefano en Joël ook gedaan.' Stel hij zit morgen op de bank, dan zal hij teleurgesteld zijn. 'Maar als ik mijn eigen niveau haal, dan kan de trainer niet om mij heen.'

Bert van Marwijk heeft interesse om Moisander in de winterstop naar HSV te halen. Daar is de speler zelf niet zo mee bezig. 'Ik wil kampioen worden met Ajax.'