Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

'Masters of LXRY is Miljonair Fair zonder gouden randje'

13 december 2013, 01.18 uur · Aangepast 15 december 2013, 01.30 uur

De donderdagavond geopende Masters of LXRY is hetzelfde als de Miljonair Fair, maar dan 'zonder het gouden randje'. De nieuwe naam zou het decadente feestje 'veel persoonlijker' maken.

Dat zegt één van de bezoekers van de VIP-openingsavond. Trots laat hij weten al behoorlijk wat handjes te hebben geschud. Toen het feestje nog de Miljonair Fair heette, vroeg deze man zich regelmatig af wie toch al die mensen waren die rondliepen tussen de duurste dingen der aarde.

Onder de nieuwe naam zou het evenement een stuk rustiger en dus intiemer zijn. Dan is er alle ruimte om je te vergapen aan de duurste boten, helicopters en horloges. In 2012 werd besloten om de naam Miljonair Fair te veranderen in Masters of LXRY, omdat het woord miljonair niet meer bij deze tijd past.

Overigens was er traditiegetrouw ook dit jaar weer een opstootje bij de opening van het evenement in de RAI. Actiegroep 'Generation Alpha' gooide met stinkbommen. Met het protest willen de actievoerders het bewustzijn vergroten over 'de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland en in de rest van de wereld'.