Start van hoofdcontent

Politiek

nl

UPDATE: Van Es voert woord bij debat over financiële blunder

9 januari 2014, 12.41 uur · Aangepast 10 januari 2014, 17.09 uur

De gemeente is opnieuw de mist ingegaan het het overmaken van geld. Veertig bedrijven met gesubsidieerde werkplaatsen kregen in de eerst drie kwartalen van 2013 in totaal 1,5 miljoen euro te veel.

Ditmaal gaat het om een fout van Dienst Werk en Inkomen. Dat meldt De Telegraaf. Het gaat om geld dat bedrijven ontvangen voor het aannemen van werklozen. In 2011 werd bekend dat deze subsidie flink omlaag zou gaan maar nu blijkt dat het DWI de bedragen in veel gevallen nog niet bijgesteld heeft.

Het is juridisch niet mogelijk om het geld terug te vorderen, laat wethouder Van Es weten in een reactie. Het bedrag dat in 2013 te veel is overgemaakt gaat ten koste van andere subsidiepotjes.

40 werkgevers krijgen 1,2 miljoen euro teveel van wethouders VanEs en Hilhorst....en ze mogen dit geld houden ten koste van werkzoekenden.

— Laurens Ivens (@LaurensIvens) January 9, 2014

Het stadsbestuur maakt haar naam als banenvernietiger met dit geblunder extra waar. #1,2mln #foetsie

— Laurens Ivens (@LaurensIvens) January 9, 2014
Een maand geleden kwam ook een financiële blunder van de gemeente aan het licht, toen bedroeg de schade 188 miljoen.

UPDATE 11.41 uur
Donderdagochtend vergadert de commissie Werk Participatie en Armoede over de misstap. Pieter Hilhorst, wethouder Financiën, was uitgenodigd voor de vergadering maar is niet aanwezig. Van Es laat weten dat zij 'namens het college spreekt'.