Start van hoofdcontent

Stad

nl

Celstraf voor Badr Hari

21 februari 2014, 13.37 uur · Aangepast 23 februari 2014, 13.45 uur

Badr Hari (29) is veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat betekent dat hij nog vier maanden moet zitten.

Ook moet Badr Hari een schadevergoeding van ruim 21.000 euro betalen aan zijn slachtoffers.

Hij maakte zich ruim 2,5 jaar schuldig aan ernstig geweld in het uitgaansleven, aldus de rechtbank. Hari kreeg geen strafvermindering vanwege alle media-aandacht, hoewel hij er wat de rechter betreft wel onder heeft geleden. Aan de andere kant zocht hij het zelf ook op. Ook de mogelijke gevolgen van de straf voor de carrière van Hari werken niet strafverminderend.

Wat strafverzwarend meewoog voor de rechter, is dat Hari een aantal mishandelingen probeerde af te kopen.

Schuldig voor mishandeling Koen Everink
De rechter oordeelde dat Badr Hari schuldig is aan het medeplegen van de zware mishandeling van Koen Everink tijdens Sensation in de Arena. De politie heeft zo geblunderd met het technisch onderzoek in de skybox, dat de resultaten niet mogen meetellen als bewijs. Ferhat Y., die ook verdachte is van de mishandeling, is onschuldig volgens de rechter.

Badr Hari is verder schuldig aan een 'poging zware mishandeling' in Club Air, waarbij onder anderen de eigenaar het slachtoffer werd. Dat zijn broertje de klap zou hebben uitgedeeld is volgens de rechter niet geloofwaardig omdat ze niet op elkaar lijken. Ook voor een mishandeling in café Cooldown is Hari schuldig bevonden.

Vijf van de zeven aanklachten bewezen
Ook voor de mishandeling van een portier bij club Blinq is Badr Hari verantwoordelijk. Net als het aanrijden van een vrouw op de Albert Cuyp. Voor een kopstoot in nachtclub de Jimmy Woo is Badr Hari vrijgesproken. Voor de mishandeling van zijn ex-vriendin en het slopen van haar huisraad is eveneens te weinig bewijs.

Op 22 januari eiste het Openbaar Ministerie (OM) vier jaar cel tegen de 29-jarige kickbokser, waarvan één jaar voorwaardelijk. De uitspraak duurt een uur.

Alle updates live
Onze verslaggever Mark Schrader is in de rechtbank aanwezig en meldt op Twitter de laatste updates. Klik hier voor nog een filmpje van de aankomst van Hari bij de rechtbank.