Start van hoofdcontent

Stad

nl

D66 West lanceert Meldpunt Regelzucht

21 februari 2014, 23.23 uur · Aangepast 25 februari 2014, 09.27 uur

De deelraadsfractie van D66 in West heeft een meldpunt geopend voor burgers die klachten hebben over de bureaucratische regeltjes in hun stadsdeel. De meldingen worden door D66 aangekaart bij het stadsdeel of de gemeente.

Het meldpunt www.meldpuntregelzucht.nl werd door Pieter Rietman, lijsttrekker D66 West, gelanceerd. Dat gebeurde nadat eerder deze week de winkels Books&Bubbels zou moeten sluiten en omdat Pop-up Store Jan Eef een dwangsom boven het hoofd hing. Bij de Pop-up Store mocht geen bord op de stoep staan waarop staat dat er koffie te krijgen is. Die koffie mag overigens wel in de winkel gedronken worden, al mag dat vanaf buiten niet te zien zij. 

Rietman: 'De manier waarop we omgaan met bestemmingsplannen, vergunningen en handhaving is gebaseerd op een tijd waarin er nog geen pop-up stores, pop-up kantoren en mengformules waren. We willen creatieve ondernemers de ruimte geven. Het is de 21e eeuw. Tijd om de regels te toetsen aan de realiteit: dit meldpunt kan ons daarbij helpen.'