Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Coffeeshops willen school uitkopen'

6 maart 2014, 13.53 uur · Aangepast 7 maart 2014, 04.02 uur

Een groep coffeeshophouders in het Centrum die hun zaken moeten sluiten omdat ze te dicht bij een school staan, willen die school uitkopen.

Dat meldt Het Parool. Coffeeshophouders die zich met hun zaak binnen 250 meter van een school bevinden, verliezen vanaf volgend jaar hun gedoogvergunning en moeten dus hun zaak sluiten of een andere bestemming geven. 'Dat is niet meer het geval als er geen school meer is', aldus de ondernemers.

Het gaat om de Amsterdamse School aan de Nieuwezijds Voorburgwal. De coffeeshophouders zouden een fors bedrag geboden hebben om de school weg te kopen. Bas Roosen, de directeur van de scholengemeenschap voor vmbo, havo en vwo meldt dat hij nog niets vernomen heeft van de coffeeshophouders.

Roosen geeft aan serieus te zullen luisteren naar het voorstel van de ondernemers. 'Wij zijn een particuliere school en hebben een zakelijk belang. Wel is het zo dat we op een toplocatie zitten, waar we onlangs naartoe verhuisd zijn. Zo'n verhuizing doe je niet zomaar, dat heeft flink wat voeten in aarde.'