Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Gewonde schapen Noord herstellen goed'

18 maart 2014, 14.47 uur · Aangepast 20 maart 2014, 01.27 uur · Foto: Boerderij De StadsHoeve

De schapen die zondag bij een aanval van een hond in Noord gewond raakten herstellen goed.

Dit laat de eigenaar van boerderij de StadsHoeve weten aan AT5. 'De wonden genezen goed, de beestjes zijn alleen wel bont en blauw, maar ze lijken het te gaan halen'.

Zondag viel een hond de kudde schapen van de StadsHoeve aan. Eén schaap kwam hierbij om het leven, drie raakten er gewond. De hele kudde is nog erg gestrest door het incident, stelt de eigenaar van de boerderij. 'De kudde staat dicht bij elkaar en de dieren eten slecht'.

Losloopgebied
Vlakbij de schapenweide waar het incident plaatsvond is een losloopgebied voor honden. Stadsdeel Noord liet maandag in een reactie op het incident weten te gaan kijken naar een alternatieve locatie voor dit gebied.  Iets waar ze op de StadsHoeve in ieder geval al heel blij mee zijn. 'We verwachten een goede uitkomst. We hebben sowieso veel reacties gehad, van schapen- en hondenliefhebbers, die vinden dat de huidige situatie aangepakt moet worden'.

UPDATE 15.55 uur
Stadsdeel Noord laat dinsdagmiddag weten dat de proef met het losloopgebied bij de boerderij per direct wordt beeïndigd. Honden moeten er dus voortaan weer aan de lijn. De proef, die een jaar zou duren, zou sowieso over drie dagen al voorbij zijn. Volgens het stadsdeel zijn er voldoende andere losloopgebieden voorhanden in de buurt.