Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fietsster geschept en zwaargewond op Stadhouderskade

30 maart 2014, 12.21 uur · Aangepast 1 april 2014, 12.51 uur · Foto: Martin Damen

Een 39-jarige vrouw uit Amstelveen raakte afgelopen nacht zwaargewond na een heftig ongeluk op de Stadhouderskade, bij het Leidseplein.

Het slachtoffer wilde om 3.10 uur vanaf de kant van het Leidseplein de Stadhouderskade oversteken en zou daarbij aangereden zijn door een auto.

Het slachtoffer kwam op het wegdek terecht, liep hoofdletsel op en was niet meer aanspreekbaar. In de wijde omgeving waren de sirenes te horen van alle hulpdiensten die op het ongeluk af kwamen. De fietsster is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd zij geopereerd. Inmiddels is haar toestand stabiel.

Volgens de politie reed de vrouw vermoedelijk door rood licht. De bestuurder van de betrokken auto, hield zich aan de maximum snelheid.

Afgezet
Vanwege het ongeluk en het sporenonderzoek, was de Stadhouderskade ter hoogte van het Leidseplein geruime tijd afgezet. Het is hier in het weekend erg druk 's nachts. Een kroegganger die onder de linten doorliep kreeg een paar tikken en een schop van agenten, die hem 'pannenkoek' noemden.

Klik hier voor meer foto's.