Start van hoofdcontent

Stad

nl

'De Schoen' van ING loopt leeg

10 april 2014, 15.18 uur · Aangepast 14 april 2014, 01.05 uur

De lokale economie van Amsterdam krijgt een tik, die van Den Haag een impuls met respectievelijk het vertrek en de komst van 500 medewerkers van verzekeringsreus Nationale-Nederlanden (NN).

De ING-dochter maakte donderdag bekend dat het NN-hoofdkantoor van ING House in Amsterdam naar Haagse Poort in Den Haag wordt verplaatst, een operatie die in het tweede kwartaal van 2015 haar beslag krijgt. In het kantoorgebouw Haagse Poort bevinden zich al bedrijfsonderdelen van NN en ING Investment Management.

'Door dit besluit brengen wij de functies van het hoofdkantoor dichterbij onze bedrijfsactiviteiten in Nederland en besparen wij tegelijkertijd kosten'', zegt NN-bestuurder Lard Friese in een verklaring.

Zuidas
Met de verhuizing naar Den Haag vertrekt het laatste ING-onderdeel uit het opvallende kantoorgebouw ING House aan de Zuidas, dat in 2002 in gebruik werd genomen door de bank-verzekeraar en onder meer 'de schoen' en 'kruimeldief' als bijnamen heeft.

Verhuur
NN, dat met andere verzekeringsactiviteiten wordt afgesplitst van ING Groep en als zelfstandige eenheid naar de beurs wordt gebracht, blijft eigenaar van ING House. Het gebouw wordt geschikt gemaakt voor verhuur aan meerdere partijen. Met advocatenkantoor Lexence is al een overeenkomst gesloten.