Start van hoofdcontent

Stad

nl

Twee gewonden bij schietpartij Oost

12 april 2014, 16.45 uur · Aangepast 15 april 2014, 00.34 uur

Bij een schietpartij in Oost zijn twee gewonden gevallen. Het incident gebeurde rond 12.30 uur. Beide personen zijn ook verdachten.

Een van de slachtoffers werd aangetroffen in de Molukkenstraat. Het gaat om een 37-jarige man die gewond is geraakt in zijn buik en zijn been. De schietpartij vond daar echter niet plaats. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Hennepplantage
Een bloedspoor van het slachtoffer in de Molukkenstraat leidde naar de woning aan de Bataviastraat. Daar trof de politie meer bloed aan en een hennepplantage.

Tweede slachtoffer
Getuigen hebben daar een tweede man uit de woning met een auto zien vluchten. Die auto werd niet veel later aangetroffen op de Tapijtschelp in Diemen. Bij de auto trof de politie een man met een schotwond in zijn been aan. Het betreft een 41-jarige Belg. Bij zijn aanhouding heeft de politie een waarschuwingsschot gelost.

Verdachte auto
Aan de Carolina MacGillavrylaan zag later een getuige een auto stoppen, waarbij het leek alsof een persoon daar iets weggooide. De auto ging er daarna met hoge snelheid vandoor. De politie doet daar nu met honden onderzoek.