Start van hoofdcontent

Stad

nl

Korver blij met verbod pedo-vereniging Martijn

18 april 2014, 18.07 uur · Aangepast 21 april 2014, 15.43 uur

Seksueel misbruik van (zeer) jonge kinderen kan ernstige gevolgen hebben op de langere termijn. Het zijn gevolgen die voor een misbruikt kind voor de rest van haar of zijn leven merkbaar zijn.

Alleen daarom al is het goed dat er streng wordt opgetreden tegen mensen die seks tussen volwassenen en kinderen propageren.

Dat zei advocaat Richard Korver vrijdag in reactie op het door de Hoge Raad bepaalde verbod op pedofielenvereniging Martijn. Korver is voorzitter van het Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zedenslachtoffers (LANGZs).

Kinderen zijn extra kwetsbaar en juist zij verdienen extra bescherming tegen schendingen van hun lichamelijke integriteit, benadrukt Korver. 'Die bescherming is vandaag door de Hoge Raad aan kinderen in Nederland geboden.'

Veranderd denken
Het denken over pedofilie is volgens het LANGZs de afgelopen decennia flink veranderd. Niet alleen ten gevolge van gewijzigde gevoelens en inzichten in de samenleving, maar ook door meer kennis over de gevolgen van misbruik. Korver verwijst in dat verband naar de Amsterdamse zedenzaak (de zaak-Robert M.), waarin hij een grote groep ouders van slachtoffertjes bijstond. In die zaak zijn die gevolgen door diverse deskundigen in kaart gebracht en als vaak zeer ingrijpend gekenschetst.