Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Vliegtuig cirkelde vijftien minuten boven stad met één motor'

27 mei 2014, 10.03 uur · Aangepast 27 mei 2014, 22.40 uur · Foto: taxi1108

Het passagiersvliegtuig van Lufthansa dat zondagmiddag met een uitgevallen motor in de problemen kwam, heeft een kwartier lang boven Amsterdam gevlogen.

Dat zegt Gert Jan Staphorst van de Nederlandse Vereniging van Vliegtuigspotters tegen BNR. 'Dat is toch best wel ernstig. Kijk, zo'n ding is gemaakt om op twee motoren te vliegen. Op het moment dat er iets uitvalt, dan beperk je je voor een groot deel in je reikwijdte en je vliegmogelijkheden.', legt Staphorst uit op de radiozender.

'Het was het ergste noodsignaal dat er in de luchtvaart is: de zogenaamde Mayday call', zegt Staphorst. 'Dat betekent dat er echt paniek in de tent is en dat er heel snel gehandeld moet worden'.

Zondagmiddag werd er groot alarm geslagen op Schiphol toen de piloten een noodsignaal afgaven nadat één van de motoren weigerde. De Boeing 737 cirkelde vervolgens boven de regio Amsterdam en het IJsselmeer. Het lukte de piloten na twintig minuten om de motor weer op te starten. 

UPDATE: Afgaande op de data van Flightradar24 blijkt het wel mee te vallen, het vliegtuig is juist met een wijde boog om de stad heen gevlogen.

@RonnieAmsterdam @AT5 @BNR Rondjes boven Amsterdam? Dan is Amsterdam erg groot geworden. Dit is de track van zondag. pic.twitter.com/yMZPCHeT36

— Martijn Coenen (@MartijnCoenen) May 27, 2014