Start van hoofdcontent

Stad

nl

AT5-ploeg met de dood bedreigd

13 februari 2009, 11.57 uur · Aangepast 19 mei 2011, 20.31 uur

Een AT5-ploeg is donderdagavond met de dood bedreigd in de Kolenkitbuurt.

De AT5-ploeg was donderdagavond in de Kolenkitbuurt een reportage aan het maken over een buurtbeveiligingsproject. Jongerenwerkers en jongeren uit de buurt patrouilleren op de straat om overlast en criminaliteit tegen te gaan.

Toen de ploeg klaar was en wilde vertrekken werd de achterbak opengetrokken en de camera uit de auto gepakt. De dief ging er op een fiets vandoor. De verslaggever ging er meteen achteraan. Toen hij de dief bijna te pakken had werd hem toegeschreeuwd: "Ik ga je schieten! Ik schiet je dood".  Toevalligerwijs fietste de dief in de richting van een groepje buurtbeveiligers die de dader probeerde aan te houden. Het lukte ze niet de dief te pakken, maar hij moest wel de camera los laten om te ontsnappen. De schade aan de camera loopt in de duizenden euro's. 

Het is de tweede keer in bijna twee maanden tijd dat een ploeg van AT5 wordt bedreigd en overvallen. In december probeerde een groepje jongens in Amsterdam Oost een AT5-ploeg te overvallen. Ook hier werd geen buit gemaakt, maar werden de AT5-medewerkers wel aangevallen.