Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ajaxhooligan in drugszaak: '72 flessen methanol slechts schoonmaakmiddel'

2 juni 2014, 17.20 uur · Aangepast 4 juni 2014, 17.30 uur

Daan van der E., samen met zijn vriendin hoofdverdachte in de drugszaak tegen vijf Ajaxhooligans, blijft vandaag in de rechtbank bij zijn onschuld.

Dit ondanks de vondst van onder meer tabletteermachines, grote hoeveelheden amfetamine, cocaïne, twee wapens en 11.000 euro in contanten. Van de 72 flessen methanol die werden gevonden in zijn garage zei Van der E. dat het bedoeld was als schoonmaakmiddel. 

Ook werd er twintig kilo coffeïne gevonden. 'Een voedingssupplement', zegt Van der E. Het OM vermoedt dat de coffeïne werd gebruikt als versnijdingsmiddel.

De verdediging kraakte ook het OM omdat er uit het onderzoeksdossier is gelekt naar de media. Daarnaast zaten er tijdens de aanhouding in juni vorig jaar journalisten in de meldkamer van de politie die konden meeluisteren. 

Van der E. zegt door de gelekte informatie te vrezen voor zijn veiligheid. Zijn raadsman wil dat de zaak wordt aangehouden om eerst onderzoek te doen naar het lek. 

Volgens Daan is z'n bijnaam niet de 'De Kleine', zoals in het dossier veel voorkomt. 'Ik ben geen 2 meter, maar ik ben ook geen 1.50.'

— Dennis Kornman (@DennisKornman) June 2, 2014

Naast de twee hoofdverdachten werden ook de Ajaxfans Theun D., Alex B en Freek van H aangehouden. Met zijn vijven zouden ze volgens justitie een bende gevormd hebben, die sinds oktober 2011 handelde in cocaïne, xtc en softdrugs.