Start van hoofdcontent

Stad

nl

Museumplein wordt Oranjeplein

11 juni 2014, 12.13 uur · Aangepast 14 juni 2014, 12.43 uur

Radio 538 organiseert vrijdagavond een groot gratis voetbalevenement op het Museumplein. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het toernooi in Brazilië wordt daarbij live op een groot scherm vertoond. Dat maakte het station woensdag bekend.

De radiozender tovert het plein voor de gelegenheid om tot 538 Oranjeplein. Behalve naar de wedstrijd, kan ook gekeken worden naar optredens van diverse artiesten en 538-dj's.

Tijdens het WK in 2010 organiseerde Radio 538 ook voetbalfeesten op het Museumplein. De wedstrijden van Oranje in de achtste, kwart-, halve en finale werden toen op het plein vertoond. De finalewedstrijd werd door 180.000 fans bekeken.

Poulewedstrijden
Alle poulewedstrijden zullen op het Museumplein te zien zijn. Mocht Oranje de achtste finale halen, dan zal dat ook te zien zijn op het Museumplein. De wedstrijden daarna beginnen volgens de burgemeester te laat, waardoor er overlast zou ontstaan op het plein.

Eerder werd al bekend dat cafés in de stad tijdens WK-wedstrijden van het Nederlandse elftal een uurtje langer open mogen blijven.