Start van hoofdcontent

Stad

nl

Huiskamerstadion Winters weg door strenge regels

11 juni 2014, 13.30 uur · Aangepast 12 juni 2014, 11.32 uur

Het legendarische huiskamerstadion Winters in de Ten Katenstraat is definitief weg. Na 26 jaar houdt Henk Winters er mee op. De tribune staat inmiddels te koop op Marktplaats.

'Ik vind het vreselijk en heb zelfs nog even gedacht om de houten planken in stukken te zagen. Maar dan heeft niemand er meer wat aan', zegt Henk Winters tegen De Telegraaf.

Winters wilde eigenlijk dit WK nog voor de laatste keer het stadion in zijn kleine woonkamer opbouwen, maar durft dan niet meer vanwege strenger geworden regels. De buurtregisseur zou tegen hem hebben gezegd dat bij één enkele klacht de woning ontruimd zou worden. Ook zou hij een flinke boete tegemoet zien. 'Dat risico wilde ik natuurlijk niet lopen.'

Vorig jaar maakte AT5 nog een reportage van de 25e verjaardag van het kleinste stadion van de stad. Het stadion, gelegen op drie hoog achter op de Ten Kate markt, begon in 1988 als een soort grap. Henk Winters zette een tribune in zijn huiskamer neer om met vrienden naar het EK te kijken.

Ondanks boze buren, dure tribunehuur en een slopende ziekte van oprichter Henk ging Stadion Winters toch jarenlang door.